Logo
Spausdinti šį puslapį

„Aukso paukštė“ – liaudiškos muzikos kapelai „Bartuva“

„Aukso paukštė“ – liaudiškos muzikos kapelai „Bartuva“

1999 m. Lietuvos liaudies kultūros centras ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondas įsteigė metų nominacijas „Aukso paukštė“ geriausiems mėgėjų meno kolektyvams ir jų vadovams. Tai aukščiausias mėgėjų meno apdovanojimas Lietuvoje. „Aukso paukštės“ apdovanojimais siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į mėgėjų meninę kūrybą, jos reikšmę krašto kultūrai, išryškinti ir viešai pristatyti bei pagerbti geriausius metų chorus, folkloro ir šokių ansamblius, teatrus, liaudiškos muzikos kapelas, liaudies muzikos ir pučiamųjų instrumentų orkestrus, jų vadovus, tautinei kultūrai nusipelniusias asmenybes.

2022 metais balandžio 24 dieną,  per XXXI Žemaitijos regiono liaudiškų kapelų šventę „Jurginės“, kuri vyko Skuodo rajono kultūros centre, buvo įteikta apdovanojimo „Aukso paukštė“ nominacija „Geriausias liaudiškos muzikos ansamblis ir vadovas“ Skuodo rajono kultūros centro liaudiškos muzikos kapelai BARTUVA ir jos vadovui Vidmantui Valinskiui. 

Be galo džiaugiamės ir sveikiname kolektyvą!

 

Visos Teisės saugomos © 2014. Draudžiama kopijuoti be Skuodo rajono kultūros centro sutikimo. Gavus sutikimą būtina nurodyti www.skuodokc.lt kaip informacijos šaltinį.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas