A+ A A-

Iš konkurso grįžo su prizinėmis vietomis

Lietuvos vokalinių ansamblių šventė–konkursas „Šilų aidai“, kuris vyksta Šilalėje, yra organizuojamas jau 40 metų. Šiais metais, Atvelykio šeštadienį į kultūros centrą susirinko net 44 dainuojantys kolektyvai iš visų Lietuvos regionų, tarp kurių ir mūsų Skuodo rajono kultūros centro kolektyvai.

Konkursas siekia tęsti gerą tradiciją, aktyvinti kamerinių vokalinių žanrų veiklą, ugdyti vokalinių ansamblių meistriškumą, propaguoti lietuvių kompozitorių kūrybą, išrinkti ir paskatinti geriausius kolektyvus. Jie varžėsi keturiose kategorijose: kaimų ir miestelių mažųjų ansamblių, kaimų ir miestelių vokalinių ansamblių, miestų ir rajonų centrų mažųjų ansamblių, miestų ir rajonų centrų vokalinių ansamblių.

Dainininkų meistriškumą vertino aukščiausio lygio muzikos profesionalų komisija: choro dirigentas ir dainininkas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos mišraus choro meno vadovas bei dirigentas, Choro dirigavimo katedros vedėjas profesorius Dainius Puišys, dainininkė, nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Dainavimo katedros vedėja, profesorė Asta Krikščiūnaitė bei muzikologas, publicistas, radijo bei televizijos laidų ir koncertų vedėjas, Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentas Viktoras Gerulaitis.

Kaimų ir miestelių mažųjų ansamblių kategorijoje antrą vietą užėmė Skuodo rajono kultūros centro Barstyčių skyriaus vokalinis moterų duetas – Jolanta Strikaitienė ir Jurgita Nikartienė (vadovė Giedrė Balsienė). Miestų ir rajonų centrų mažųjų ansamblių tarpe antra vieta atiteko Skuodo rajono kultūros centro ansambliui „Animus“ (vadovė Rasa Valinskienė).
Nuoširdžiai sveikiname abu kolektyvus ir jų vadoves. Telydi Jus visada skambios dainos!

Skuodo rajono kultūros centro informacija




Joomla Extensions powered by Joobi

Kontaktai

Gedimino g.1, LT-98140 Skuodas

Tel. (8 440) 51581
El. paštas sekretore@skuodokc.lt

Įmonės kodas 174591063

Skuodo rajono kultūros centras, 2014
Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Log in or Sign up