A+ A A-

Gruzijos festivalyje laimėjo Grand Prix

Skuodo rajono kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Bartuva“ (vad. Vidmantas Valinskis) kartu su Mažeikių choreografijos mokyklos šokių studija „Kauškutis“ (vad. Jolanta Tendienė) viešėjo Gruzijos mieste Batumi ir dalyvavo XVIII Tarptautiniame festivalyje-konkurse „Golden dolphin – 2018“ (Auksinis delfinas – viso pasaulio menai).

Kiekvienais metais į šį festivalį suvažiuoja kolektyvai ne tik varžytis, bet ir pristatyti savo šalies. Šiemet, gegužės 23-27 dienomis, į Batumi miestą atvyko net 16 kolektyvų iš 13 šalių: Irano, Izraelio, Turkijos, Armėnijos, Azerbaidžano, Kipro, Ukrainos, Rusijos, Jordanijos, Gruzijos, Estijos, Lenkijos ir Lietuvos. Be skuodiškių ir mažeikiškių, Lietuvai taip pat dar atstovavo Alytaus kultūros ir komuniakcijos centro kamerinis choras ,,Varsa“ kartu su Punsko lietuvių kultūros namų choru „Dzūkija“.

Konkursas vyko įspūdingame Batumi operos teatre be žiūrovų, tik stebint komisijai. Po konkursinių peržiūrų festivalio atidaryme visi kolektyvai dar kartelį prisistatė savo koncertines programas susirinkusiems miesto gyventojams ir svečiams.

Didelį įspūdį ir smagias emocijas paliko eisiena miesto gatvėmis, oficialūs susitikimai su Batumi miesto savivaldybės bei Švietimo, kultūros ir sporto ministerijos atstovais. Buvo galimybė aplankyti Gruzijos kaimelius, pasigrožėti gamta ir jūra, lankomiausiomis vietomis.

Skuodo rajono kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Bartuva“ ir Mažeikių choreografijos mokyklos šokių studija „Kauškutis“ festivalyje pasirodė itin sėkmingai, gavo gražių atsiliepimų, pelnė aukščiausią konkurso įvertinimą – Grand Prix, kurį įteikė šventės uždarymo metu.

Sveikiname visą kolektyvą ir vadovą puikiai pasirodžius ir atstovavus savo kraštą.

Skuodo rajono kultūros centro informacija
(nuotraukos iš kolektyvų archyvų)




Joomla Extensions powered by Joobi

Kontaktai

Gedimino g.1, LT-98140 Skuodas

Tel. (8 440) 51581
El. paštas sekretore@skuodokc.lt

Įmonės kodas 174591063

Skuodo rajono kultūros centras, 2014
Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Log in or Sign up